Uutiset

12.8.2021PERUUNTUNEET TILAISUUDETLue lisää »25.3.2021Kevään tapahtumien peruminenLue lisää »17.11.2020Kuntouta käsiä ja jalkoja - säästä välittämättäLue lisää »17.11.2020Sähköpyörätuoli odottaa tarvitsijaaLue lisää »

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:374256 kpl
 

Avustajatoiminta / avustaja kotiin

Avustajina toimivat tehtävään huolellisesti valitut ja koulutetut pitkäaikaistyöttömät henkilöt. He auttavat asiakkaita monelaisissa kodinhoitoon liittyvissä tehtävissä. Arkisiivouksen lisäksi avustajat voivat olla tukena ruoanlaitossa ja kaupassakäynnissä. he voivat toimia saattoapuna lääkärikäynnillä tai pankkiasioilla. Avustajat auttavat myös pienimuotoisissa puutarhatöissä sekä lumenluonnissa. Avustajat voivat myös ulkoilla asiakkaan kanssa sekä lukea asiakkaan kanssa yhdessä lehteä, keskustella ja olla kuunteljana.

Avustajan käynti kestää 2.5 tuntia ja asiakkalta peritään asiakasmaksu. Palvelu koskee veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiä.

Tiedustelut ja tilaukset arkisin 

  • Helsinkiläiset;  Tiina Saloheimo puh 040 137 6807, varmimmin ma - pe klo 9 - 11
  • Espoolaiset ja vantaalaiset;  Heidi Aho, puh 050 406 1902, ma - pe 9 - 11

Jalkahoitoa ja hierontaa

Piirin kustantaa jäsenilleen 4 ilmaista jalkahoitoa tai hierontakertaa. Ota yhteyttä Piirisihteeri Sinikka Watjukseen, pun 050 4414 704. Piiritoimisto on avoinna maanantaista - torstaihin ja puhelinaika on 09.00 - 12.00. .

Avustukset

Piiri myöntää henkilökohtaisia avustuksia veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskille. Avustusta voi hakea esimerkiksi suuriin terveydenhoitokuluihin, lääkemenoihin, silmälasien hankintaan, apuvälineiden hankintaan, kotona asumista tukeviin toimii tai kuntoutukseen tai suuriin taksikuluihin. Piiri tukee ensisijaisesti vähävaraisia veteraaneja ja puolisoita ja leskiä.

Avustushakemuksen voit tulostaa kohdasta "Lomakkeet"

 

Palveluseteli

Piiri myöntää palveluseteleitä. Seteli on tarkoitettu avustamaan veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiä kotihoitopalveluiden ostamisessa. Palvelusetelin arvo on 75 euroa. Palveluseteli on tarkoitettu pääsääntöisesti harvoin toistuvien raskaampien kodinhoito tehtävien, kuten suursiivouksen, ikkunoiden pesun sekä vastaavien yksittäisten kodin piirissä tapahtuvien palveluiden maksamiseen.

Palvelusetelihakemuksen voit tulostaa kohdasta "Lomakkeet" ja avustushakemus.

Huomaathan, että kaupungeille (Helsinki, Espoo ja Vantaa) on myönnetty määräraha veteraaneille kotiin vietäviin avopalveluihin. Kaupungit käyttävät tätä määrärahaa veteraaneille myönnettäviin kotona tapahtuviin suursiivouksiin ja ikkunoidenpesuihin. Tästä on kerrottu tarkemmin alasivulla; Kunnallisesti tuotetut palvelut.

Apteekkisetelit

Piiri myöntää apteekkiseteleitä. Setelit ovat tarkoitettu avustamaan veteraaneja, heidän puolisoitaan sekä leskiä suurissa lääkemenoissa. Apteekkisetelin arvo on 100 euroa. 

Apteekkisetelihakemuksen voit tulostaa kohdasta "Lomakkeet" ja avustushakemus.

 

Lakiasioissa

Maksutonta puhelinneuvontaa lakiasioissa tarjoavat Pääkaupunkiseudun Sotilaspoikien ja pikkulottien perinnekillan jäsenet varatuomarit;

Asuntoasioissa

Helsingin Seudun Sotaveteraanipiiri on osakkaana Oulunkylän Sotaveteraanitaloissa (2 kappaletta) sekä Kettutien palvelutalossa (Herttoniemi). Molemmat talot ovat tarkoitettu helsinkiläisille sotiemme veteraaneille.

Lisätietoa saat isännöitsijä Jyrki Kemppiseltä, puhelin 020 752 8440.

Hakemuslomakkeet voit tulostaa kohdasta "Lomakkeet".